Geprikkelde Thomas De Gendt: "Nu lijkt het alsof ik die trui toevallig heb gekregen" en "Grotere coureur dan Van Impe denkt"

Redactie
| 25 reacties
Geprikkelde Thomas De Gendt: "Nu lijkt het alsof ik die trui toevallig heb gekregen" en "Grotere coureur dan Van Impe denkt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lucien Van Impe uitte gisteren in een interview met Sporza kritiek op de winnaars van het bergklassement in Grote Rondes. De aanleiding was natuurlijk de bergtrui van Thomas De Gendt in de Vuelta. De Gendt reageerde geprikkeld.

"Ik begin mij een beetje te schamen dat ik de bergtrui gewonnen heb. Het spijt mij dat ik in exclusieve lijstjes sta waar ik niet thuis hoor. (Ritwinnaar 3 grote rondes, podium Giro, bergtrui Vuelta) #vroegerwasallesbeter", liet Thomas De Gendt maandag op Twitter weten. Hij diende zo ex-Tourwinnaar Lucien Van Impe van antwoord na zijn kritiek op het bergklassement. 

In gesprek met HLN verduidelijkte de Lotto Soudal-renner zijn reactie. "Zo'n reactie vind ik jammer. Iets wat uniek is voor mij, wordt op die manier neergehaald. Nu lijkt het alsof ik die trui toevallig heb gekregen. Alsof ik hem heb afgepakt van de echte klimmers. Terwijl ik zelf ook wel een stukje kan klimmen. En ik heb er hard voor moeten vechten. En niet alleen op colletjes van derde en tweede categorie."

"Ik moet me precies elke keer verantwoorden als ik iets presteer"

"Ik ben zeven dagen in de aanval gegaan. Ik heb moeten koersen tegen een uitstekende Maté, een uitstekende King en een uitstekende Mollema. Ik ben een grotere coureur dan Van Impe denkt. Dit gaat ook niet alleen over Van Impe. Ik heb nog commentaren gelezen, niet alleen van ex-renners, ook van gewone mensen. Ik moet me precies elke keer verantwoorden als ik iets presteer."

Volgens De Gendt is het dan ook niet de eerste keer dat hij kritiek krijgt. "Toen ik derde werd in de Giro, las ik dat er geen toppers hadden meegedaan. Toen ik won op de Ventoux was het omdat ik zo veel voorsprong had gekregen in de vallei. Ik word daar een beetje bokkig van... Ach, ik wil geen commotie. Ik heb een kater, ik ben moe en dit moest er even uit. Maar geloof me, als het makkelijk was, dan had ik de bergtrui al tien keer gewonnen", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties