Het is gebeurd! Wout Van Aert verbreekt eenzijdig zijn contract bij Sniper Cycling

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Het is gebeurd! Wout Van Aert verbreekt eenzijdig zijn contract bij Sniper Cycling

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert komt niet langer uit voor Sniper Cycling, de holding van wielerteam Veranda's Willems-Crelan en veldritploeg Crelan-Charles. Dat heeft de ploeg van Nick Nuyens afgelopen nacht bekendgemaakt in een persbericht.

Van Aert komt dus niet langer uit voor zijn huidige werkgever. "Wout van Aert heeft maandagavond 17 september 2018 eenzijdig zijn contract met Sniper Cycling verbroken", laat het team weten. "Dit ondanks het feit dat het teammanagement de voorbije week de situatie nog trachtte te deblokkeren, onder andere in de vorm van een verbeterd contractvoorstel voor 2019."

Wat nu volgt, is waarschijnlijk een procedure via de rechtbank. "Van Aert is niet ingegaan op dat voorstel en heeft ervoor gekozen eenzijdig zijn contract te verbreken met onmiddellijke ingang. Het teammanagement betreurt die beslissing. De kwestie wordt verder opgevolgd door onze raadslieden. Wij wensen verder geen commentaar te geven."

"Wij wensen evenwel – zoals reeds herhaaldelijk aangegeven – te verduidelijken dat wij in 2019 in elk geval als ProContinentaal team actief zullen zijn", aldus de ploeg van Nick Nuyens. Het is wel duidelijk dat dit het team van Wout Van Aert geld zal kosten. Vermoedelijk zal hij zijn jaarloon van 2019 moeten ophoesten aan zijn ex-werkgever. Zal hij dit afkoopsom zelf betalen of komt LottoNL-Jumbo deels tussen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties