José De Cauwer vreest voor sportieve gevolgen: "Dit is jammer voor de wielersport, maar vooral voor de renner Van Aert"

Redactie
| 26 reacties
José De Cauwer vreest voor sportieve gevolgen: "Dit is jammer voor de wielersport, maar vooral voor de renner Van Aert"

Wout Van Aert is niet langer een renner van Sniper Cycling en zit momenteel zonder ploeg. "Dit had nooit mogen gebeuren. Er is te weinig overleg geweest", haalt analist José De Cauwer aan.

"Na afgelopen weekend dacht ik dat men tot een overeenkomst was gekomen en dat Wout het hier bij zou laten", opent José De Cauwer bij Sporza. "Maar blijkbaar is dat niet zo. Ik ben toch een beetje verrast. Zoiets gebeurt zeker niet elke dag. Wout is iemand met een vrij riant salaris. En dan gebeurt het zeker minder, want dan zijn de sommen waarover gesproken wordt nog veel groter."

De kans bestaat dat Van Aert als boete zijn jaarloon van 2019 moet ophoesten aan Nick Nuyens en co. "Dat zou best kunnen. Hoe groot het bedrag ook is, geld is hier bijzaak. Het hele verhaal is jammer. Er zijn meerdere mensen die fouten gemaakt hebben. Dit is jammer voor de wielersport, maar vooral voor de renner Van Aert", aldus de Cauwer. 

Een gebrek aan communicatie lag aan de basis van de breuk. "Dat mag je als bedrijf met zo'n topper absoluut niet doen. We weten niet wat er intern gecommuniceerd is, maar is er wel gecommuniceerd? Als manager van het bedrijf is het enorm belangrijk dat je de zaken met je kopman rechtzet."

'In de kleren kruipen'

"Hij is diegene die het bedrijf naar buiten brengt. Maar het net werd dichtgespannen en dit is het gevolg. Dit had nooit mogen gebeuren. Er is te weinig overleg geweest."

Volgens De Cauwer zal Van Aert deze beslissing de komende weken met zich meedragen. "Dit zal absoluut in de kleren kruipen. Je kunt nog zo jong zijn, alle druk, en die is er al op zijn schouders, is te veel. Je kunt niet zeggen dat het je niets doet of dat je eindelijk verlost bent van dit verhaal. Dit zal zeker sportieve gevolgen hebben. Dit zal hem tekenen. Je draagt er altijd iets van mee", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties