Na het vertrek van Wout Van Aert... Fusie tussen Sniper Cycling en Roompot op de helling: "Dat kwam aan als een verrassing"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Na het vertrek van Wout Van Aert... Fusie tussen Sniper Cycling en Roompot op de helling: "Dat kwam aan als een verrassing"
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft zijn contract eenzijdig verbroken en dat heeft mogelijk ook gevolgen voor de fusie tussen de ploeg van Nick Nuyens en het Nederlandse Roompot. De samensmelting tussen beide teams staat op de helling en is geen zekerheid meer.

De fusie tussen beide teams zag er heel erg goed uit. Een Nederlands-Belgische ploeg met meer financiële middelen én met Wout Van Aert bovendien een grote naam in de ploeg. Maar na het verbreken van zijn contract ziet het er minder rooskleurig uit. "Het is voor mij nu wel zeker dat Van Aert volgend jaar niet in onze ploeg zit”, aldus Michael Zijlaard van Roompot in het Nederlandse AD

'Verrassing'

"Dat komt voor ons als een verrassing. Zes weken geleden meldde hij nog dat hij zijn contract zou respecteren en wij hielden rekening met een samenwerking met zo’n toprenner", klinkt het. Volgens Zijlaard is er van een fusie op 'losse schroeven' geen sprake. "Wij hebben een dagje nodig om de hele situatie weer te bekijken. Dit is een nieuwe situatie. We zijn het wel met elkaar eens dat we willen fuseren."

"Maar de basis daar van was dat allebei de ploegen een inbreng hebben, met de inbreng van Wout van Aert aan de Belgische kant. Nu moeten wij de rust bewaren, even neerzetten waar we staan en kijken of alle partners nog aan boord zijn." Roompot lijkt dus niet echt gediend met het plotse vertrek van de drievoudige wereldkampioen in het veld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties