OFFICIEEL: Trek-Segafredo bevestigt de komst van 23-jarig klimtalent

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Trek-Segafredo bevestigt de komst van 23-jarig klimtalent

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Trek-Segafredo heeft opnieuw een inkomende transfer gerealiseerd. De ploeg van Jasper Stuyven verwelkomt de 23-jarige Italiaanse klimmer Giulio Ciccone.

Ciccone maakt de overstap van het Italiaanse Bardiani-CSF. De 23-jarige klimmer maakte in zijn eerste seizoen bij de profs indruk door in 2016 de 10e rit in de Giro te winnen. Er was dus heel wat interesse voor het klimtalent, die erg gegeerd was bij verscheidene WorldTour-teams. 

Uitstekende hulp voor Porte en Mollema

"Er zijn slechts weinig renners die in staat zijn om in hun debuutjaar bij de profs een Giro-rit te winnen", zegt teammanager Luca Guercilena. "Ik ben blij dat we een akkoord gevonden hebben en dat hij de volgende stap in zijn carrière kan zetten. Hij is een talentvolle klimmer die een uitstekende hulp wordt voor onze klassementsmannen Porte en Mollema."

Ook Ciccone is in de wolken. "Ik heb de laatste jaren veel geleerd bij Bardiani-CSF, maar ik voel dat ik klaar ben voor de stap naar de WorldTour", klinkt het bij de Italiaan. "Ik kijk erg uit naar volgend seizoen."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties