Patrick Lefevere heeft (opnieuw) goud in handen: "Maar mijn ambities worden bepaald door mijn budget"

Redactie
| 6 reacties
Patrick Lefevere heeft (opnieuw) goud in handen: "Maar mijn ambities worden bepaald door mijn budget"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors heeft tegenwoordig alles in huis. Zelfs een ronderenner, waar Patrick Lefevere nooit echt prioriteit van maakte. De jonge Enric Mas verraste vriend en vijand met zijn tweede plek in de Ronde van Spanje.

23 jaar oud en al tweede in de Vuelta. Lefevere heeft opnieuw een topper in huis én goud in zijn handen. En dus droomt hij al. "Ik heb in het verleden nooit een prioriteit gemaakt van het winnen van een grote ronde", vertelt Lefevere in HLN. "Maar nu is het anders. Ik heb altijd gezegd: als ik op zoek ga naar een witte merel, probeer ik hem in de jeugdreeksen te vinden en vervolgens zelf op te leiden."

"Dat het zo snel zou gaan, dat had niemand in de ploeg verwacht. We dachten: misschien wint Mas een bergrit en eindigt hij ergens tussen plaats tien en plaats vijf. Maar tweede worden, dat niet", aldus de ploegmanager van Quick-Step Floors. In Spanje dromen ze al, want volgens sommigen is Mas de nieuwe Alberto Contador. 

Kleiner budget

"Ik houd Enric met beide voetjes op de grond. We gaan ons niet vergalopperen. In 2019 laat ik hem misschien de Giro en Vuelta rijden, met weinig koersdagen daartussen." Mas werd overigens opgeleid bij Klein Constantia, de jeugdploeg waar Lefevere geld in investeerde. 

Lefevere is alvast duidelijk: hij zal geen rondeploeg kopen. "Mijn ambities worden bepaald door mijn budget. Dat budget wordt steeds kleiner. Ik ken de prijzen goed genoeg. Als je ziet hoeveel de Izagirres betaald krijgen, hoeveel Henao of Uran moeten kosten, dan weet ik dat ik dat niet kan en niet wil betalen. Want waar sta je dan, als er iets met die kopman gebeurt en het lukt dan toch niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties