Winnaar van Parijs-Roubaix 2016 kondigt zijn wielerpensioen aan: "Dit is een beslissing waar ik al maanden mee worstel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Winnaar van Parijs-Roubaix 2016 kondigt zijn wielerpensioen aan: "Dit is een beslissing waar ik al maanden mee worstel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de Tour Down Under van 2019 neemt het profpeloton afscheid van een ex-winnaar van Parijs-Roubaix. De 40-jarige Mathew Hayman (Mitchelton-Scott) houdt het voor bekeken.

Dat maakte zijn ploeg dinsdagochtend bekend in een persbericht. "De tijd is gekomen om een erg moeilijke beslissing te nemen, een beslissing waar ik al maanden mee worstel. Vooral uit angst wat mijn leven zal brengen zonder een professionele atleet te zijn", vertelt Hayman. "Ik ben vergeten wat het is om geen koersagenda te hebben. Het is tijd dat mijn familie wat meer aandacht krijgt."

Liefde voor Roubaix

Zijn mooiste triomf kwam er 2 jaar geleden met winst in Parijs-Roubaix. "Ik heb hier en daar enkele koersen gewonnen, maar ik zal vooral door één wedstrijd in het bijzonder herinnerd worden. Ik was al vroeg in mijn carrière verliefd op Roubaix. Ik reed 17 keer van Compiègne naar Roubaix. Elke keer was dat een geweldige dag, maar in 2016 mocht ik verrassend die kassei boven mijn hoofd houden."

"Het was het meest trotse moment uit mijn carrière. Het was het gevolg van blijven proberen en nooit stoppen. Altijd blijven gaan", aldus de Australiër. "Mijn laatste race zal de Tour Down Under van 2019 zijn", voegde hij er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties