Het is bekend: dè reden waarom Wout van Aert zijn contract verbrak

Het is bekend: dè reden waarom Wout van Aert zijn contract verbrak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert heeft zijn contract bij Sniper Cycling verbroken wegens een dwingende reden. Meteen begonnen natuurlijk de speculaties over wat dat dan wel zou kunnen zijn. Van Aert is er nog niet dieper op in gegaan, maar toch zijn de 'ernstige feiten' al min of meer aan het licht gekomen.

De 'dringende reden' voor de contractbreuk lijkt intimidatie te zijn. Zowel van Aert zelf als zijn advocaat Walter Van Steenbrugge wilden nog niet in detail treden. Volgens VTM Nieuws is het echter zo dat Nick Nuyens mensen in de ploeg onder druk zette om te getuigen tegen van Aert. Ze moesten een negatief beeld van hem ophangen. De renner zou daarvan lucht hebben gekregen op de cross in Geraardsbergen.

De verwachting is dat Nick Nuyens en zijn zakenpartner Chris Compagnie zich niet neerleggen bij de contractbreuk. In dat geval wordt de zaak door de arbeidsrechtbank behandeld. Aangezien van Aert nog een jaar contract had, zal hij een ferme schadeloosstelling moeten betalen. Tenzij hij in het gelijk gesteld wordt en de samenwerking door die laatste feiten inderdaad onmogelijk was. In dat geval is het Sniper Cycling dat in de geldbeugel moet tasten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties