Peter Sagan met mening die kan tellen: "Vind het een saaie sport"

Peter Sagan met mening die kan tellen: "Vind het een saaie sport"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan is altijd wel goed voor een opvallende mening. Goed dat hij de show af en toe verzorgt, want de spektakelwaarde van het wielrennen blaast hem niet meteen omver. Volgens de wereldkampioen is het maar saai om naar wielrennen te kijken.

Sagan kan zich moeilijk inbeelden dat hij zoals sommige wielerfans urenlang naar de koers zou kijken. "Als je alleen de laatste tien, vijf of zelfs de laatste kilometer kijkt, dan heb je alles op volle snelheid. Als je op honderd kilometer van de streep inschakelt, dan val je toch in slaap? Ik snap het niet. Ik vind het een saaie sport. Als toeschouwer zou ik alleen de laatste vijf kilometer willen zien", geeft hij aan in El Pais.

In de Spaanse krant laat hij ook uitschijnen dat hij straks zonder ambities aan de start van het WK komt. "Ik ga daar heen, puur om er te zijn en mijn Slowaakse trui te dragen. Dat ben ik mijn land verschuldigd. Als Alejandro Valverde wint, is het een mooi moment voor hem om te stoppen. Anders kan hij gewoon weer door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties