Aanvalspoging Xandro Meurisse niet succesvol, sprinter verrast met late uitval

Aanvalspoging Xandro Meurisse niet succesvol, sprinter verrast met late uitval
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Coppa Sabatini heeft een verrassende ontknoping opgeleverd. De algemene verwachting was een groepssprint. Lobato wilde er niet op wachten en was met zijn demarrage klinkende namen als Colbrelli en Moscon te slim af.

De vroege vlucht kreeg een maximale voorsprong van om en bij de vijf minuten. De ontsnapping droeg echter niet tot het einde. In de finale was het aan andere mannen. Toen het tempo even zakte in het peloton, ging Giusepe Fonzi zijn kans. De Italiaan reed een twintigtal seconden bijeen op vijftien kilometer van de aankomst. De renner van Wilier Triestina werd snel weer teruggegrepen.

MEURISSE TEN AANVAL

Henao, Visconti, Bardet en Meurisse vormden een mooie kopgroep van vier op tien kilometer van de streep. Hun voorsprong was ook niet meer dan luttele seconden en ze mochten slechts anderhalve kilometer dromen van de overwinning. Dan was er opnieuw een hergroepering.

Zoals wel vaker in de Coppa Sabbatini reden ze in groep naar de laatste lastige slotkilometer. Albanese ging op de pedalen staan en nam enkele meters, maar maakte een schuiver in een bocht. Lobato, normaal een man met toch ook een goede sprint, maakte van de verwarring gebruik om volle bak te versnellen. De andere snelle mannen konden zijn late aanval net niet meer pareren. Colbrelli strandde in het wiel van de Spanjaard, Moscon werd na zijn twee eerdere zeges deze keer derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties