Heisa rond van Aert houdt ook anderen bezig: "Kan me voorstellen dat groot aantal ongerust is"

Heisa rond van Aert houdt ook anderen bezig: "Kan me voorstellen dat groot aantal ongerust is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Wout van Aert volgend jaar niet in een shirt van Roompot gaat koersen, is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe zit het met de renners die nu nog deel uitmaken van de Nederlandse ploeg? Want ook zij leven momenteel in onwetendheid.

Iedereen zit met de vraag of de fusie met Crelan nu doorgaat of niet. Jan-Willem van Schip wil er bij WielerFlits niet al teveel over uitweiden. "Het is o zo moeilijk om hier iets zinnigs over te zeggen. Het is heel lastig om dat het veel invloed heeft op onze toekomst, maar je hebt er als renner nul invloed op. Ik kan er niets aan doen, dus laat ik het gewoon los. Maar dat het leeft binnen de groep, kan ik niet ontkennen."

ZELDEN MAILTJE VANUIT DE PLOEG

Dat laatste bevestigt ook Pim Ligthart. "We krijgen af en toe een update vanuit de media en heel zelden een mailtje vanuit de ploeg. Ik train af en toe met een aantal collega's of ploegmaats. Dan hebben we het er wel eens over. Er zijn sowieso al een aantal ploegen die verdwijnen. Als Roomput en Crelan fuseren, verdwijnen er ook achttien plekjes, dus ik kan me voorstellen dat een groot aantal jongens ongerust is."

Vanuit de ploegleiding volgt er in elk geval nog geen uitsluitsel. "Ik kan je er niets over vertellen. Michael Zijlaard is de man die je moet hebben. Zelf lees ik ook maar wat er in de media verschijnt. En eerlijk gezegd: ik heb geen zin in nog eens een extra negatief verhaal", aldus Michael Boogerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties