Merkwaardige keuze: Belgische eendagskoers zet stap terug

Merkwaardige keuze: Belgische eendagskoers zet stap terug
Foto: © photonews

Op dinsdag 16 oktober staat de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen op het programma. In 2016 zegevierde er met Roy Jans voor Wanty-Groupe Gobert voor het laatst een landgenoot. De wedstrijd wordt vanaf nu opnieuw een nationale koers.

De voorbije jaren was de Nationale Sluitingsprijs onderdeel van de UCI Europe Tour 1.1. Het is een bewuste keuze van organisator Golazo om de koers weer enkel op de nationale kalender te zetten. "Deze formule past veel beter bij de spirit van de wedstrijd", zegt Nick Van den Bosch van Golazo in een persbericht. "Zo zijn deelnemende ploegen niet beperkt tot een maximum van zeven renners en kunnen we ook individuele renners en plaatselijke wielerhelden laten starten."

De koers krijgt opnieuw een grotere lokale verankering. "De rennersvoorstelling verhuist van het centrum van Kapellen naar de oude startplaats aan de Erbrandtstaat in Putte-Kapellen. Golazo neemt opnieuw sterke elementen uit het verleden op en combineert deze met een aantal geslaagde nieuwigheden die vorig jaar hebben plaatsgevonden. Ook de lokale middenstand zal opnieuw massaal present tekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties