Opvallend: Lotto-Soudal gefnuikt door eigen plan

Opvallend: Lotto-Soudal gefnuikt door eigen plan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen overwinning voor Lotto-Soudal gisteren in de Omloop van het Houtland. Nochtans had de Belgische formatie verschillende sterke troeven om uit te spelen. Misschien wel iets teveel, zo bleek achteraf uit de analyse van sportdirecteur Frederik Wellems.

Op de Facebookpagina van het team doet Willems nog eens het verhaal van de wedstrijd. "We beslisten dat Jens Keukeleire kon meegaan in ontsnappingen als er potentieel in zat. Jens geraakte in een ontsnapping van zes renners en was duidelijk de sterkste. Ze kregen veertig seconden voorsprong. In de laatste tien kilometer waren Keukeleire en Vanspeybrouck de enige overgebleven leiders. Met vier kilometer te gaan ging Jens solo."

Net dat bemoeilijkte de zaken vreemd genoeg. "Het maakte het ons moeilijk om ons te organiseren voor de sprint", stelde Willems vast. "Jammer genoeg werd Jens net voor de streep gegrepen en eindigde hij vierde. Met anderhalve kilometer voor de boeg verloor André Greipel het wiel van Jasper De Buyst. Jasper heeft dan de sprint gedaan en eindigde nog tweede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties