Stijn Devolder na verrassende overstap: "Wout Van Aert zal mij dit niet kwalijk nemen"

Redactie
| 10 reacties
Stijn Devolder na verrassende overstap: "Wout Van Aert zal mij dit niet kwalijk nemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stijn Devolder mag in 2019 40 kaarsjes uitblazen, maar toch gaat de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen nog een seizoen door. Zijn nieuwe werkgever wordt Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel.

Devolder heeft een mondelinge overeenkomst voor een contract van één seizoen bij Corendon-Circus. "Eigenlijk wilden we het nog niet bekendmaken", vertelt Devolder in gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar plots stond het bericht overal op het internet."

De transfer was snel in kannen en kruiken. "Ik heb één keer gepraat met Philippe Roodhooft", vervolgt Devolder. "We waren er meteen uit. Ik ben content dat ik ook volgend jaar nog kan koersen. Ik word veertig, maar ik heb nog het niveau. En ik blijf ambi­tieus. In het voorjaar moet ik er staan. In de voorjaarskoersen is het de bedoeling dat ik Mathieu diep in de finale kan bijstaan.”

Twee moeilijke jaren

Devolder zijn taak wordt om Mathieu van der Poel door zijn eerste klassieke voorjaar te gidsen. "Maar Wout zal mij dat niet kwalijk nemen", klinkt het. "We hadden een goed contact met elkaar. En bovendien is hij nu zelf vertrokken bij de ploeg."

Het waren twee moeilijke jaren bij de ploeg van Nick Nuyens. "Het eerste jaar hadden we de problemen met de fietsen. Dat heeft dat hele seizoen verpest. En dit jaar verloren we Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix. Dat is echt een mokerslag geweest. Het zat allemaal tegen, maar één ding is zeker: ik laat bij Veranda's Willems-Crelan een groep vrienden achter", besluit Devolder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties