OFFICIEEL: Greg Van Avermaet verwelkomt ervaren Nederlander: "Greg helpen in de lastigere wedstrijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Greg Van Avermaet verwelkomt ervaren Nederlander: "Greg helpen in de lastigere wedstrijden"
Foto: photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nieuwe transfer voor het vernieuwde CCC. De transfer van de Nederlander Laurens ten Dam hing al een tijdje in de lucht, maar werd vrijdagmiddag officieel gemaakt.

De 37-jarige ten Dam wordt dus ploegmaat van Greg Van Avermaet en Serge Pauwels. "Hij zal door zijn ervaring een mentor zijn voor de jonge renners in de ploeg", vertelt Jim Ochowicz. "Hij toonde zijn waarde al in grote rondes en rittenkoersen."

"Laurens finishte al in de top 10 van de Tour en Vuelta, dus zijn ervaring is onschatbaar. Hij zal de leiders in de ploeg ondersteunen, maar ook zijn eigen kans mogen gaan", klinkt het. Zelf is de Nederlander ook opgewonden over zijn nieuwe uitdaging. "Ik was niet echt op zoek naar een nieuwe ploeg, maar dit was een mooie opportuniteit", aldus ten Dam. 

Van Avermaet helpen

"Ook al hebben we mijn programma nog niet besproken, ik hoop dat ik veel in de VS mag koersen en natuurlijk een grote ronde mag rijden. Ik wil het beste van mezelf geven in deze ploeg, zeker met een leider als Greg Van Avermaet die ik in de heuvelachtige wedstrijden kan helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties