Quick-Step Floors opnieuw één van de topfavorieten op WK: "Hopen dat twee of drie renners superbenen hebben"

Redactie
| 0 reacties
Quick-Step Floors opnieuw één van de topfavorieten op WK: "Hopen dat twee of drie renners superbenen hebben"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors maakte gisteren de zes namen bekend voor de WK ploegentijdrit. Ploegleider Tom Steels mikt opnieuw op het podium.

Quick-Step Floors was de laatste jaren altijd één van de favorieten voor winst. In Innsbruck is dat niet anders. "Vorig jaar vielen we voor de eerste en enige keer naast het podium. De betrachting is om er zondag een zesde keer op te staan", aldus Steels in HLN

Vorig jaar viel de ploeg wel voor het eerst naast het podium. "Op dat vlak is een ploegentijdrit bikkelhard. De vorm van de dag geeft dan de doorslag. We moeten hopen dat er twee of drie renners superbenen hebben."

Terpstra

Voor Niki Terpstra wordt het één van zijn laatste opdrachten voor Quick-Step. De Nederlander vertrekt naar Direct Energie. "Niki is in dit onderdeel gewoon één van de besten ter wereld. Iemand die nooit plooit en altijd sterk is op het eind. Hij kan op moeilijke momenten de rust bewaren en anderen tonen hoe ze bepaalde punten moeten aansnijden."

Ruim 62 kilometer moeten de renners afleggen. "De afstand is voor iedereen gelijk, maar het is zeker een uitdagend parcours", vervolgt Steels. "Het zal in de eerste 40 kilometer op brute kracht aankomen. Daarna komt een klim van 4 kilometer op finesse, met stroken tot 8 procent. Daar is het zaak om je verstand te gebruiken. In de afdaling gaat het vervolgens weer supersnel. Met meer dan 100 kilometer per uur. Dat wordt een interessante passage." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties