Bondscoach Vanthourenhout heeft één wens voor Wout van Aert

Bondscoach Vanthourenhout heeft één wens voor Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Vanthourenhout volgt de situatie van zijn beste crosser op de voet. De bondscoach ziet dat van Aert meteen weer in vorm is, maar koestert wel één wens. Namelijk dat de renner binnen enkele weken geen weerbots krijgt van de saga rond zijn contract.

Vanthourenhout ziet van Aert veel beter aan het veldritseizoen beginnen dan vorig jaar. "Van Aert oogde vorig weekend prima in Geraardsbergen. Ik was blij om te zien dat hij weer zijn beste niveau haalt. Hij is vinnig, explosief, zit goed op de fiets. Hij draait heel goed. Heel anders dan bij de start van het vorige seizoen. Toen zag het er hoekig en stroef uit", weet Vanthourenhout nog.

In HLN kaart hij ook de moeilijke omstandigheden aan waaronder van Aert nu moet presteren. "Ik heb een paar keer contact gehad met Wout. Hij is iemand die heel sterk is in het hoofd en die heel goed kan focussen, maar onvermijdelijk gaat die zaak energie kosten. Ik denk niet dat we op korte termijn iets gaan merken, maar ik hoop dat hij over vier, zes of acht weken geen weerbots krijgt. Ik weet niet in welke mate de entourage van Wout deze situatie had zien aankomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties