Dit zijn de andere favorieten van Greg Van Avermaet voor het WK ploegentijdrijden én: "Ik ben de minste bij BMC"

Redactie
| 1 reacties
Dit zijn de andere favorieten van Greg Van Avermaet voor het WK ploegentijdrijden én: "Ik ben de minste bij BMC"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog één dag tot het WK ploegentijdrijden in Innsbruck. Greg Van Avermaet is één van de zes BMC-renners die mee een medaille, liefst een gouden, wil veroveren.

BMC brengt onder meer Rohan Dennis, Greg Van Avermaet, Stefan Küng en Tejay Van Garderen aan de start. Een indrukwekkend ensemble. "Ja, ik ben de minste", lacht Van Avermaet in gesprek met Sporza. "Met kandidaat wereldkampioen Rohan Dennis en nog een aantal  andere specialisten hebben we een hele goede ploeg."

Andere kanshebbers

"Maar laat ons hopen dat we goed kunnen samenwerken, want dat is toch altijd het belangrijkste in een ploegentijdrit, en niet die namen die op papier staan. We willen natuurlijk als snelste over die streep komen, maar ik denk dat we met Quick-Step, Sunweb, Team Sky en Mitchelton-SCOTT toch geduchte concurrenten hebben."

De laatste jaren was 'Gouden Greg' er nooit bij op het WK ploegentijdrijden. "Dat komt omdat ik altijd heel erg op de wegrit gefocust was. Waarom ik nu wel meedoe? Omdat het de laatste keer is. De laatste keer BMC en de laatste keer WK ploegentijdrit in deze vorm. Het is een soort afscheid."

"Wel spijtig dat die ploegentijdrit verdwijnt, want wij hebben ons daar toch altijd op toegelegd, we hebben daar elke dag op de tijdritfiets voor getraind en veel koersen gewonnen", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties