Belgische kampioen gaat vieren vanavond na nieuwe gouden plak: "Een stuk in mijn voeten drinken, ik heb het eens nodig"

Redactie
| 22 reacties
Belgische kampioen gaat vieren vanavond na nieuwe gouden plak: "Een stuk in mijn voeten drinken, ik heb het eens nodig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft het opnieuw geflikt. In de laatste ploegentijdrit (in de huidige formule) pakte de ploeg van Patrick Lefevere goud op het WK. Yves Lampaert was in de wolken.

"We zijn zo blij", vertelde Lampaert in het flashinterview. "Dit gevoel is zo ongelofelijk. We waren geen topfavoriet, maar ik wist dat we een sterk team hadden. Een jonge ploeg, maar wel zeer getalenteerd."

Quick-Step Floors was op voorhand één van de favorieten. "Ik had vertrouwen bij de start, maar winnen is nog iets anders. Zeker met dit verschil. We hebben het hele jaar al zoveel gewonnen, maar winst op dit WK is echt speciaal. Dat geeft voldoening. We hebben er veel voor gedaan. Dat er nu een klein feestje zal zijn? Klein? Een groot feest, ja", lachte hij. 

'Als ploeg ga je door de muur'

Ook bij Sporza had de West-Vlaming nog wat te vertellen. "Als ploeg ga je door de muur. Iedereen wil voor elkaar rijden. De teamgeest is op en top. Bij andere teams zal dat ook wel zo zijn, maar dit was een zeer talentvolle ploeg."

"Het is jammer dat deze discipline verdwijnt. Het is fantastisch, ook voor de ploeg om de teamgeest te versterken. Vanavond? Het is al een lang seizoen geweest. Ik zal misschien een stuk in mijn voeten drinken. Ik heb het eens nodig", besluit Lampaert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties