Tijdritspecialist van formaat denkt aan het collectief: "Greg moet niet vrezen"

Tijdritspecialist van formaat denkt aan het collectief: "Greg moet niet vrezen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en BMC gaan vandaag voor de wereldtitel op het WK ploegentijdrijden. Ze hebben een enorme troef: tijdritspecialist Rohan Dennis maakt deel uit van de ploeg. Maar is dat wel zo'n zegen? Dennis verzekert hen dat hij zijn ploegmaats straks niet uit het wiel zal rijden.

Dennis plaatst het ploegbelang voorop. "In theorie is het mogelijk dat ik mijn ploegmaats kapot rijdt, maar Greg en de anderen moeten niet vrezen. In mijn hoofd is het duidelijk. Ik zal mijn tempo aanpassen aan dat van de ploeg", vertelt de Australiër aan HNB. "Ik heb er nog geen seconde aan gedacht om niet collectief te denken. Het is mij ook nog nooit overkomen in een ploegentijdrit. Ik heb zelf niets te bewijzen, we hebben met de ploeg iets te bewijzen."

De renners krijgen 62 kilometer voor de wielen geschoven. Het WK ploegentijdrijden zal dus over een langere afstand afgelegd worden dan voorgaande jaren. "Een groot verschil, maar het belangrijkste verschil is dat we minder hard zullen rijden. De voorbije jaren was het een inspanning van vijftig minuten, nu een uur en tien minuten. Ook de wissels van kopbeurten zullen korter zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties