Eén van de archtitecten van nieuwe wereldtitel voor Quick-Step Floors: "Niet te geloven met deze jonge ploeg"

Redactie
| 3 reacties
Eén van de archtitecten van nieuwe wereldtitel voor Quick-Step Floors: "Niet te geloven met deze jonge ploeg"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors veroverde liefst 4 van de 7 wereldtitels in het ploegentijdrijden. Eén van de architecten van het hele gebeuren voor de nieuwe gouden plak was ploegleider Tom Steels.

"Niet te geloven", vertelde Steels bij Sporza. "Dit is een ongelofelijk gemiddelde. We hadden hier een hele jonge ploeg. Maar als je ziet hoe Kasper Asgreen (pas sinds half 2018 bij de ploeg, red.) hier gereden heeft. Hij was een van de motoren van dit team. Maar je wint of verliest natuurlijk met 6."

Aan het eerste tussenpunt was Quick-Step Floors nochtans niet het snelste. "Er was geen paniek bij het eerste tussenpunt, waar Mitchelton sneller was. We hebben onze eigen race gedaan en moesten dan op de klim kijken waar we stonden. Toen we wisten dat we meededen voor de zege, was het een sneltrein naar de aankomst."

Er ging een lange voorbereiding vooraf aan deze wereldtitel. "Je moet eerst en vooral steengoeie renners hebben. We hebben de klim ook wat defensief aangepakt. Dat heeft geloond op het einde. Dat deze discipline verdwijnt? Zonde. Het is een van de mooiste disciplines in deze sport", besluit Steels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties