Remco Evenepoel is voorzichtig wat betreft kansen op goud op WK tijdrit: "Maar iedereen zal naar mij kijken"

Redactie
| 9 reacties
Remco Evenepoel is voorzichtig wat betreft kansen op goud op WK tijdrit: "Maar iedereen zal naar mij kijken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Brent Van Moer pakte verrassend een zilveren plak op het WK tijdrijden voor beloften, maar het medailleverhaal van België lijkt nog lang niet gedaan. Remco Evenepoel is dinsdagvoormiddag misschien wel dé topfavoriet voor goud bij de junioren.

Evenepoel rijdt bij de junioren de concurrentie aan flarden en slaat volgend seizoen de beloften over om bij Quick-Step Floors zich meteen met de profs te meten. Het EK was alvast veelbelovend met goud op de wegrit én tijdrit. 

"Vorig jaar reed ik ook al het WK, maar toen waren de verwachtingen te hoog", vertelt Evenepoel bij Sporza. "Nu ben ik voorzichtiger. Hoeveel kans ik mezelf geef? 50%. Iedereen zal wel naar mij kijken na mijn seizoen, maar de topfavoriet wint niet altijd. Je weet nooit of iemand anders niet beter is. En je kunt pech hebben."

Diesel

"Het is een mooi parcours, met hier en daar een paar lastige knikjes. Tof voor iemand die goed bergop kan rijden. Het is ook een vrij lange tijdrit voor junioren. Ik ben een diesel, dus hoe langer de tijdrit is hoe beter."

"De voorbereiding was ook goed, dus ik zal er wel klaar voor zijn. Ik krijg ook al veel tips van de mensen van Quick-Step Floors. Ik leer veel over voeding, rustmomenten,.... Ze zijn allemaal begaan met mij, terwijl ze ook zouden kunnen zeggen: "Zo'n jonge gast, die zal zijn weg zelf wel vinden"."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties