Matej Mohoric veegt eigen ambities onder tafel om kopman op WK-podium te krijgen

Matej Mohoric veegt eigen ambities onder tafel om kopman op WK-podium te krijgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is bezig aan een bijzonder sterk jaar met onder andere eindzeges in de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland. Toch gaat Matej Mohoric niet zijn eigen kans op het WK. De opdracht van de Sloveen is om zijn landgenoot Primoz Roglic aan een podiumplek te helpen.

Het is nochtans opmerkelijk hoeveel progressie Mohoric dit jaar gemaakt heeft. "Toen ik profrenner werd bij Cannondale, was ik misschien iets te jong. Nu ben ik bezig aan mijn vijfde seizoen en heb ik veel ervaring opgedaan. Ik ben er niet door verrast, want ik heb er hard voor gewerkt. Ik ben trots. Van team veranderen heeft geholpen. Ik voel me thuis bij Bahrein-Merida", vertelt Mohoric aan Cyclingnews.

Het kopmanschap opeisen op het WK in Innsbruck doet hij niet. "Onze grote kopman is Primoz Roglic. Ik denk dat hij wel een medaille kan halen. We zullen hem allemaal steunen. Ikzelf heb nog wel enkele jaren om voor de regenboogtrui te gaan. Misschien volgend jaar op het WK in Yorkshire, dat zal al realistischer zijn. Dat is een koers zoals een klassieker: een harde wedstrijd, maar zonder lange beklimmingen. Dat past me het best."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties