Tom Boonen ziet ex-ploegmaat doorbreken in 2018: "Hij is het grootste talent dat ik profwielrenner heb zien worden"

Redactie
| 8 reacties
Tom Boonen ziet ex-ploegmaat doorbreken in 2018: "Hij is het grootste talent dat ik profwielrenner heb zien worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Fransen hebben net als sommige andere landen meerdere troeven om zondag uit te spelen. Maar dé naam die het meest wordt genoemd om wereldkampioen te worden, is misschien wel die van Julian Alaphilippe.

"Alaphilippe is het grootste talent dat ik profwielrenner heb zien worden", zegt ex-ploegmaat Tom Boonen in HLN. "Op de eerste stage was dat meteen lachen en zich amuseren. Hij is nog altijd hetzelfde manneke. Hij kwam bergaf gereden nadat hij in de beklimming een beetje was gelost. We stonden te wachten. Met een breed remspoor kwam hij tot stilstand."

"Huhuhu... Hij reed toen voor dat Frans legerploegje. Ik dacht: wat is dat hier voor een wacko? Ik wist ook: dat wordt een goede", aldus de huidige adviseur van Lotto Soudal.

'Zijn god'

Bovendien is 'Loulou' ook een sympathieke renner. "Ja, en heel dankbaar. Ik heb een keer de Ronde van Californië met hem gewonnen (2016, red.). Toen heb ik hem een paar dagen in mijn broekzak zitten gehad. Hij was erg zenuwachtig voor wat hij moest doen in de vlakke ritten. Ik was echt zijn god toen."

Kan Alaphilippe zondag wereldkampioen worden? "De Franse selectie is altijd een heel apart beestje. Ik denk dat hij de helft aan zijn kant heeft. Hij moet goede afspraken maken. Voor Alaphilippe is Innsbruck een unieke kans in zijn carrière om wereldkampioen te worden. Dan moet hij er echt alles aan doen om die kans te grijpen. Dikwijls wordt gezegd tegen jonge renners: jouw kans komt nog. Dat is niet het geval. Hij moet nu proberen om wereldkampioen te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties