Van der Poel laat zich uit over situatie van Aert en diens waardeverhouding ten opzichte van Toon Aerts

Van der Poel laat zich uit over situatie van Aert en diens waardeverhouding ten opzichte van Toon Aerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De huidige vorm en situatie van Wout van Aert beroert iedereen in het veldritwereldje en dus ook zijn grootste concurrent, Mathieu van der Poel. Hij heeft immers ook gezien dat van Aert nog moet wachten op een eerste overwinning. En daarnaast is er Toon Aerts die indruk maakt.

Voor de crossen in de VS paste van der Poel, maar heeft ze wel gevolgd. "Iedereen heeft kunnen zien dat Aerts heel goed was", zegt de Nederlander aan Sporza. "Van Aert was misschien iets minder. Een goede van Aert moet altijd bij Aerts blijven. In Geraardsbergen zag ik een hele sterke van Aert. De crossen in de VS hoeven niet meteen iets te zeggen. Ik wil natuurlijk niets afdoen aan de prestaties van Aerts."

Van der Poel vermoedt wel dat de felbesproken contractbreuk Wout van Aert parten speelt. "Hij zit niet in een ideale situatie, zeker als het ook nog voor de rechtbank moet verschijnen. Hij zal wel een reden gehad hebben om die beslissing te nemen. Een verhaal heeft wel twee kanten, maar als je zo'n drastische beslissing neemt, zal het echt wel tegengestoken hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties