Wat in 2019 met Wout Van Aert? "Ik probeer via de UCI de weg vrij te maken voor de transfer op de weg"

Redactie
| 4 reacties
Wat in 2019 met Wout Van Aert? "Ik probeer via de UCI de weg vrij te maken voor de transfer op de weg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is (momenteel) verlost van alle problemen die zijn sportieve prestaties niet optimaal maakten. De vraag is echter wat er in 2019 zal gebeuren.

Sniper Cycling liet al weten niet akkoord te gaan met de 'dringende reden' voor de contractbreuk van Wout Van Aert. "Dus is het nu aan de rechtbank om te oordelen", zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in HNB. "De zaak wordt volgende week of ten laatste over twee weken ingeleid voor de arbeidsrechtbank."

"Dan wordt de kalender aangemaakt en krijgen de verschillende partijen de mogelijkheid om conclusies in te dienen, schriftelijke stukken met de verschillende argumenten. Een paar maanden nadien zal er dan gepleit worden en een verdict vallen", klinkt het. De vraag is vooral of Van Aert volgend seizoen al voor LottoNL-Jumbo kan uitkomen.

Via UCI

"Ik probeer via de UCI de weg vrij te maken voor de transfer naar een andere ploeg op de weg. Er moet een akkoord zijn tussen drie partijen: de oude ploeg, de nieuwe en de renner zelf. Maar zoals wij met ons kantoor zijn tussengekomen om Wout heel snel een licentie te bezorgen om te crossen, zo gaan wij er nu ook ons best voor doen om die licentie bij de UCI aan te vragen voor op de weg. Volgens mijn informatie kan dit geen probleem zijn."

Van Aert gaat er wel van uit dat hij in 2019 de klassiekers op de weg kan rijden. "Heel mijn programma in de cross is daar ook op afgestemd. Zeker voor mezelf wil ik weten hoe mijn voorseizoen er zal uitzien. Ik heb niet voor deze situatie gekozen, hé. Er zijn dingen gebeurd die de samenwerking onmogelijk maakten. Ik ben de laatste die schuld treft", laat Van Aert nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties