Belgisch kampioen Yves Lampaert neemt geen blad voor de mond: "Schandalig"

Redactie
| 19 reacties
Belgisch kampioen Yves Lampaert neemt geen blad voor de mond: "Schandalig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als pakweg driekwart van het peloton was ook Belgisch kampioen Yves Lampaert niet te spreken over de vernieuwde editie van herfstklassieker Parijs-Tours.

"Schandalig. Dat zijn geen wegen om met koerstubes over te rijden", opende Lampaert in Het Nieuwsblad. "Dat is om met de mountainbike te doen. Er bestaat nog geen materiaal in het wegwielrennen om over zoiets te rijden. Laat staan te koersen. Ik ben benieuwd of de organisator alle fietsen en tubes gaat vergoeden die hier vandaag op die stroken zijn kapot gereden."

'Niet correct'

Ook Patrick Lefevere en ploegmaat Philippe Gilbert hadden hun beklag al gedaan. "De stenen sneden gewoon door je banden, het waren net messen", vervolgde hij. "Hiermee moeten we niet akkoord gaan. Ik begrijp niet dat zo'n parcours gekeurd raakte. Ik vraag me af of een afgevaardigde van de rennersvakbond (CPA) dit vooraf is komen bekijken. Dit is niet correct."

Heel wat renners reden dan ook lek. "Pech hoort erbij, maar als de helft van het peloton lek rijdt, dan moet de parcoursbouwer zich toch vragen stellen. Ik kom nog terug, op voorwaarde dat ze iets aan de omloop doen. Zo kan dat niet verder. Groupama-FDJ en AG2R-La Mondiale belden zaterdag nog de rennersafgevaardigde op, maar die vond het al bij al niet zo erg", zei hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties