Nieuwe carrièrewending voor Greg Van Avermaet? "Ik kan me wel vinden in de woorden van Mathieu van der Poel"

Redactie
| 2 reacties
Nieuwe carrièrewending voor Greg Van Avermaet? "Ik kan me wel vinden in de woorden van Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Circa 2.000 mountainbikers zakten afgelopen weekend af naar de Vlaamse Ardennen voor een alternatieve Ronde van Vlaanderen. Ook Greg Van Avermaet was erbij.

Ook de BMC-renner is fan van de mountainbike. "Ik rijd in de winter graag met de mountainbike", vertelt  Van Avermaet bij Sporza. "Het was zo’n mooi weer dat ik deze toertocht niet kon laten schieten. Ik had met de ploeg overlegd dat mijn seizoen erop zat. Vooral omdat er niet meteen een ideaal programma voor mij klaarlag. Als we nog gestart waren in Parijs-Tours, had ik er nog meegedaan. Maar nu bleven er enkel nog de Ronde van Turkije en de Ronde van China over."

De Vlaamse Ardennen zijn bekend terrein voor Van Avermaet. "Het is leuk om over zandwegen te rijden en plots op de Eikenberg te staan. We fietsen ook met een lagere snelheid dan op de koersfiets. Ik reed met een kameraad, het was niet de bedoeling om te gaan racen. Voor mij is fietsen nog altijd een soort hobby. Mountainbiken zorgt voor een ideale afwisseling na het wegseizoen."

Techniek en afwisseling

Mathieu van der Poel waagt zich ook regelmatig aan de MTB en richt zich op de Spelen van 2020. "Veel renners rijden met de mountainbike. Niet alleen voor de afwisseling, maar vooral voor de techniek. En het is bovendien goed voor de conditie. In dat opzicht vind ik het heel mooi wat Mathieu van der Poel doet. Ik kan me wel vinden in zijn woorden dat hij wegwielrenen alleen te saai vindt. Het is mooi dat hij alle onderdelen van het wielrennen kan combineren."

"Na mijn carrière zie ik mezelf ook wel mountainbikewedstrijden rijden. Maar nu is het wegwielrennen te belangrijk om een aantal jaren weg te gooien

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties