Wielrennen

OFFICIEEL: LottoNL-Jumbo verwelkomt winnaar van Primus Classic en rit in BinckBank Tour

OFFICIEEL: LottoNL-Jumbo verwelkomt winnaar van Primus Classic en rit in BinckBank Tour

De transfer was eigenlijk al zo goed als rond, maar dinsdagnamiddag heeft LottoNL-Jumbo de komst van Taco van der Hoorn officieel gemaakt. De talentvolle Nederlander komt over van Roompot.

Van der Hoorn, dit jaar de winnaar van de Primus Classic en een rit in de BinckBank Tour, tekent voor twee jaar bij de ploeg waar ook Laurens De Plus en (in 2020) Wout Van Aert aan de slag gaan. "Je ziet renners bij LottoNL-Jumbo beter worden. Ik ben er trots op dat ik daar volgend jaar deel van kan uitmaken", reageert van der Hoorn.

"Er zijn veel renners die voordat ze prof werden niet als de grootste talenten werden gezien, maar zich sterk ontwikkeld hebben en goede profs zijn geworden. Dat is wat ik ook wil bereiken. Ik werd op jonge leeftijd niet als groot talent gezien, maar ik blijf elk jaar goede stappen maken."

Hersenschudding

Van der Hoorn kwam in het najaar boven water, maar moest de eerste maanden van het seizoen vanuit zijn zetel toekijken na een hersenschudding in november 2017. "De manier waarop hij is teruggekeerd na die hersenschudding, bewijst dat hij uit het juiste hout is gesneden", zegt ploegleider Merijn Zeeman. "We zien in Taco een goede klassieke renner en willen hem daarin verder ontwikkelen."

 
 
 

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws