Wielrennen

Ullrich reageert opnieuw: "Ik weet dat ik ziek ben, maar ik wil opnieuw de oude Jan worden"

Ullrich reageert opnieuw: "Ik weet dat ik ziek ben, maar ik wil opnieuw de oude Jan worden"

Jan Ullrich beleeft niet de leukste periode uit zijn leven. De voormalige Tourwinnaar kwam de afgelopen weken en maanden regelmatig in opspraak, maar hoopt zijn leven opnieuw op de rails te krijgen.

Ullrich gaat door een diep dal na de scheiding met zijn ex-vrouw Sara. Hij werd opgepakt in Mallorca na een relletje met een feestje van buurman en regisseur Til Schweiger, mishandelde een escortdame en was in september nog agressief tegenover een medewerker op de luchthaven van Hamburg. Ondertussen is Ullrich in behandeling voor zijn alcohol- en drugsprobleem. 

Eerst ging hij in ontwenning in Bad Brückenau, daarna volgde een week bij een arts in Miami. Die raadde hem echter aan om de ontwenningskuur verder te zetten in Duitsland. "Ik weet dat ik ziek ben", reageerde Ullrich in het Duitse Bild. "Maar ik wil mijn leven opnieuw op de rails krijgen. Ik wil opnieuw de oude Jan worden."

Eerste fase van 'persoonlijke Tour' achter de rug

"Ik heb eigenlijk de eerste fase van mijn persoonlijke Tour de France achter de rug", vervolgt de ex-renner. "Nu ga ik zes weken in behandeling in Europa om dan terug te keren naar de VS. Ik wil alvast mijn excuses aanbieden voor de mensen die ik de laatste tijd niet met respect heb behandeld. Echter, de personen die mij ten onrechte beschuldigen van bepaald actie, krijgen geen excuses."

"Ik heb al veel bijgeleerd en ik weet nu ook dat ik heel wat vrienden heb die me bijstaan in deze moeilijke periode. Ik hoop in Europa nog meer tijd met mijn vier kinderen te kunnen doorbrengen voor ik terugkeer naar Amerika", besluit Ullrich. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws