Wielrennen

Van Avermaet over ambities voor volgend seizoen: "Budget voor een renner als Dumoulin nog niet groot genoeg"

Van Avermaet over ambities voor volgend seizoen: "Budget voor een renner als Dumoulin nog niet groot genoeg"

Greg Van Avermaet verdedigt volgend seizoen de kleuren van het nieuwe CCC Team. De ploeg zal zich vooral richten op de klassiekers en niet op de Grote Rondes. Volgens Van Avermaet is dat nog iets te vroeg.

Van Avermaet gaat nu enkele weken rusten om dan op te bouwen naar het nieuwe seizoen. "In 2019 wil ik vooral de Ronde Van Vlaanderen en de andere klassiekers heel goed proberen te rijden, dan volgen de Tour-start in Brussel en ten slotte het WK", vertelt Van Avermaet bij Sporza. "Daarmee ziet 2019 er in feite uit als de vorige jaren."

Het grootste deel van de ploeg ligt vast bij CCC. "De nieuwe ploeg begint stilaan vorm te krijgen. Het is niet het BMC zoals het dit jaar was, maar het is ook een ander budget. We hebben heel laat onze sponsors aan de haak geslagen."

"Sowieso denk ik dat we voor de klassiekers goed zitten"

"Sowieso denk ik dat we voor de klassiekers goed zitten. In de rittenkoersen zullen we net iets meer vrijheid krijgen dan in andere wedstrijden waar we minder op het voorplan treden. Dat kan  in ons voordeel spelen om in een ontsnapping te gaan of een rit te winnen."

Een echte ronderenner heeft CCC niet. "Ons budget om een renner zoals Dumoulin aan te trekken is voorlopig nog niet groot genoeg. Al is het wel onze ambitie om de komende jaren een ronderenner binnen te halen. Maar dat is nu nog niet aan de orde."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.