Wielrennen

Peter Sagan: "Iedereen denkt dat ik zomaar kan veranderen naar een kanshebber voor eindwinst Tour"

Peter Sagan: "Iedereen denkt dat ik zomaar kan veranderen naar een kanshebber voor eindwinst Tour"

Peter Sagan heeft de komende jaren niet de intentie om gewicht af te vallen om zo voor een goed eindklassement in een Grote Ronde te gaan. Dat heeft de wereldkampioen bevestigd in een gesprek met The Telegraph.

Enkele jaren geleden suggereerden enkele teammanagers en coaches dat Sagan geschikt is om voor de eindzege in een Grote Ronde te gaan. Wel met als voorwaarde dat Sagan gewicht zou verliezen. "Wie weet wat er dan met mij gebeurt? Als ik gewicht verlies, zal ik dan nog steeds sterk zijn?", aldus Sagan.

"Ik zal misschien niet meer de man zijn die ik nu ben. Mijn gevoel is: waarom iets veranderen dat nu al werkt", vraagt de ex-wereldkampioen zich af. Sagan weegt ongeveer 80 kilogram, maar is dus niet van plan om een metamorfose te ondergaan.

Tour

"Iedereen denkt dat ik zomaar kan veranderen naar een kanshebber voor de Tour, maar ik denk dat dat niet voor mij is weggelegd. Het is nu al moeilijk om te winnen, zelfs voor de klimmers. Ze moeten heel wat opofferingen doen, zoals eten en trainingen. Ik ben blij zoals ik nu ben en wil niet nog extra opofferingen doen."

Reacties 18 reacties

Gerelateerd nieuws