Wielrennen

"Wout Van Aert was prioriteit voor Lotto Soudal, maar Paul De Geyter treuzelde te lang"

"Wout Van Aert was prioriteit voor Lotto Soudal, maar Paul De Geyter treuzelde te lang"

Na amper één seizoen moest CEO Paul De Geyter al opkrassen bij Lotto Soudal. Zijn vervanger is John Lelangue, geen onbekende in de wielerwereld. Michel Wuyts analyseert het ontslag van De Geyter.

Wuyts denkt dat ontslag er door verschillende factoren kwam. Zo zou topman van Lotto Jannie Haek niet tevreden zijn geweest met het rendement van De Geyter, die op korte termijn ook enkele sponsors moest aanbrengen. Maar volgens de Sporza-commentator kwam er ook een mislukte transfer bij kijken: die van Wout Van Aert. 

"Voor Lotto Soudal was het absoluut de prioriteit om Wout van Aert aan te trekken", vertelt Wuyts. "Daar heeft De Geyter een paar dagen te lang getreuzeld tijdens gesprekken met Jef Van den Bosch, de manager van Wout van Aert.  Die Jef Van den Bosch was vroeger de concurrent van De Geyter, die tot vorig jaar zelf manager was van renners."

"Omdat Jef Van den Bosch niet lang wil treuzelen, heeft hij toegehapt bij Lotto-Jumbo"

"Tijdens die gesprekken is er te lang getreuzeld. En omdat Jef Van den Bosch niet lang wil treuzelen, heeft hij toegehapt bij Lotto-Jumbo", klinkt het. En ook daar werd De Geyter dus op afgerekend. "Dat zat vrij diep. Bij Lotto Soudal hadden ze wel een weg gevonden om aan dat geld te geraken om Van Aert binnen te halen. De sponsoren die er al waren, wilden daar een inspanning voor doen", weet Wuyts. 

Reacties 11 reacties

Gerelateerd nieuws