Amerikaanse overnemer wil Team Sky nog jarenlang aan de top houden

Amerikaanse overnemer wil Team Sky nog jarenlang aan de top houden

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie de dominantie van Team Sky in de grote ronden beu is, zal ook de komende jaren wellicht nog op de tanden moeten bijten. Het bedrijf Sky werd eind vorige maand overgenomen door het Amerikaanse Comcast en dat lijkt ook goed nieuws voor de wielerploeg in kwestie.

Er was nochtans ongerustheid. Zeven leden van de Raad van Bestuur stapten op na de overname. Onder hen ook James Murdoch, die Team Sky misschien wel het meest genegen was. Toch is volgens The Telegraph de toekomst van de wielerformatie verzekerd en manager Dave Brailsford gedraagt er zich de laatste tijd ook naar.

VIER MILJOEN PER JAAR VOOR THOMAS

Brailsford gaf Tourwinnaar Thomas een nieuw en verbeterd contract voor drie jaar. Volgens bepaalde bronnen gaat Thomas vier miljoen euro per jaar verdienen. Hij zou zo dezelfde vergoeding krijgen dan Chris Froome. Egan Bernal verlengde zijn contract onlangs voor maar liefst vijf jaar. Sky staat ook op het punt om Jhonatan Narvaez van Quick-Step en klimtalent Ivan Sosa binnen te halen.

Bovendien is er ook een overeenkomst met het Manchester Institute of Health and Performance om de renners ook de komende vijf jaar medisch op te volgen. Alles wijst er dus op dat ook met Comcast als draaiende kracht Team Sky nog een tijdje aan de top van het wielrennen kan blijven. De ploeg blijft in elk geval al zeker bestaan tot 2024.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties