Wielrennen

Sprinter houdt druk af door nummer 71 te verhinderen: "Quick-Step kwam op 500m en ik zat in perfecte positie"

Sprinter houdt druk af door nummer 71 te verhinderen: "Quick-Step kwam op 500m en ik zat in perfecte positie"

Quick-Step had graag in de tweede rit in de Ronde van Turkije zijn record van 71 overwinningen in een seizoen geëvenaard. Sam Bennett, de snelle man van Bora-Hansgrohe, besloot echter het feestje te verpesten. De Australiër was opgelucht, want hij had zelf ook echt nood aan een zege.

"Ik ben blij. Het is een beetje een opluchting", gaf Bennett toe aan de aankomst. "Het midden van het seizoen was niet geweldig. Ik ga niet zeggen dat ik nu kan relaxen, maar een deel van de druk is weg. In de finale wist ik niet goed of we de ontsnapping al te pakken hadden. Rond het punt van de laatste tien kilometer was het zo gevaarlijk dat ik mij moest concentreren op wat ik zelf deed."

Alles pakte dan toch nog goed uit voor Bennett in de slotkilometer. Hij vloerde Alvaro Hodeg op weg naar de overwinning. "Quick-Step Floors kwam op 500 à 600 meter van de finish en ik zat in een perfecte positie. Het is altijd goed om met een overwinning naar het tussenseizoen te gaan. Het houdt het moreel hoog wanneer je niet veel koerst."

Reacties 2 reacties

Tags : Sam Bennett

Gerelateerd nieuws