Dan toch eindelijke een grote doorbraak in Operacion Puerto van dopingdokter Fuentes?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Dan toch eindelijke een grote doorbraak in Operacion Puerto van dopingdokter Fuentes?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zou dan toch eindelijk sprake zijn van een doorbraak in Operacion Puerto van dopingdokter Eufemiano Fuentes. De rechtbank in Madrid heeft het Italiaans Olympisch comité (CONI) toegelaten om de bloedzakken in beslag te nemen.

Dokter Eufemiano Fuentes is geen onbekende in de wielerwereld. Hij zette 'Operacion Puerto' op poten, een dopingsaga die sinds 2006 aan de gang was en waarbij heel wat atleten (ook niet-wielrenners, red.) zich hebben gedopeerd.

Daar hoorden onder meer Thomas Decker, Jan Ullrich, Michele Scarponi, Ivan Basso en ook Alejandro Valverde bij. De kersverse wereldkampioen werd in 2010 2 jaar geschorst voor zijn betrokkenheid. 

Fuentes in beroep

Maar heel wat jaren later heeft het CONI de toestemming gekregen van een Madrileense rechtbank om de 211 bloedzakken verder te analyseren. Dat meldt de Spaanse krant AS. Noodzakelijk, want die bloedzakken zijn tot op de dag van vandaag nog steeds ongeïdentificeerd. 

Fuentes zelf ging meteen in beroep tegen de uitspraak. Ook heel wat (ex-atleten) wachten ongetwijfeld met een bang hart af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties