Ex-winnaar Luik-Bastenaken-Luik voor vuurdoop in ... Ironman Hawai: "Hoop dat ik niet verdrink in wilde oceaan"

Redactie
| 2 reacties
Ex-winnaar Luik-Bastenaken-Luik voor vuurdoop in ... Ironman Hawai: "Hoop dat ik niet verdrink in wilde oceaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Destijds maakte hij heel wat furore op de fiets, maar Alexandre Vinokourov richt zich tegenwoordig op triatlon. Dit weekend beleeft hij zijn vuurdoop in de Iron Man van Hawaï. En daar wil hij niet de toerist uithangen.

Vinokourov besloot zich niet zo lang geleden toe te leggen op triatlon. "In 2015 belde de eerste minister van Kazachstan mij op en zei: 'Luister Vino, ik wil een Ironman doen'", zegt 'Vino' in Het Nieuwsblad. "Ik had geen enkel idee wat dat was. Hij heeft het mij uitgelegd en ik heb hem toen geantwoord: 'Als jij dat wil doen, dan doe ik mee'."

"Een jaar later hebben we samen onze eerste triatlon op de olympische afstand (kwarttriatlon) gedaan. Nadien volgden al snel enkele wedstrijden op de halve afstand. Dat ging allemaal erg vlot. Dus was het dit jaar tijd voor het echte werk: een volledige Ironman", aldus de Kazak, die natuurlijk wel meer moeilijkheden heeft met het zwemmen dan met het fietsen. 

Zwemmen

Jurgen Van den Broeck vertelde eerder al dat zwemmen in een massa moeilijker is dan in een peloton te fietsen. "Als je niet gewend bent om met zo veel volk tegelijk te zwemmen, zit je inderdaad niet op je gemak in het water. Maar buitenstaanders, die zien hoe het er in het wielerpeloton aan toegaat, zullen ook wel denken dat coureurs gek zijn."

"Zwemmen is mijn zwakke onderdeel. Ik hoop dat ik zaterdag niet verdrink in die wilde oceaan. Ik heb er echt schrik voor, dat wordt overleven. Letterlijk. Eens in het water gonst er maar één ding in mijn hoofd: Hou nog enkele minuten vol. Dan kan je op je fiets springen en is het jouw beurt om de rest pijn te doen", besluit Vinokourov. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties