Wielrennen

"Ik heb de indruk dat Mathieu van der Poel wat als een losgeschoten projectiel door de zomer gevlogen is"

"Ik heb de indruk dat Mathieu van der Poel wat als een losgeschoten projectiel door de zomer gevlogen is"

Krijgen we opnieuw een onemanshow van Mathieu van der Poel in het veld of toch veel duels met Wout Van Aert? Sporza-commentator Michel Wuyts denkt het tweede.

Wuyts denkt dat de drukke zomer van der Poel meer parten zal spelen. "Ik heb de indruk dat hij wat als een losgeschoten projectiel door de zomer gevlogen is", vertelt Wuyts. "Van der Poel wisselde mountainbikewedstrijden af met koersen en kampioenschappen op de weg. En overal startte hij voor het hoogste niveau."

Ik zag er weinig lijn in. Volgens de trainingsleer moet je ook af en toe een keer afbouwen om te pieken. Van der Poel piekte de hele zomer lang. Dat kan niet de ideale voorbereiding zijn voor het veldritseizoen. Dat onderschrijft van der Poel ook. Dit seizoen gaat hij naar eigen zeggen geen 30-tal overwinningen meer boeken. Zo zal het ook zijn, vermoed ik."

Zoeken om te winnen

In Meulebeke en Ronse reed de Nederlander zijn eerste crossen van het seizoen. "Vorig weekend heeft van der Poel moeten zoeken om te winnen, terwijl hij anders een uur doorramt en de concurrentie minstens een minuut aansmeert. Daaruit concludeer en hoop ik dat de grote 2 veel dichter bij mekaar zullen liggen dan tot nu zou blijken", besluit Wuyts. 

Reacties 18 reacties

Gerelateerd nieuws