Jonge Belg ondanks horrorcrash van vorig jaar opnieuw naar Lombardije: "Ik geef toe dat het wel door mijn hoofd gaat"

Redactie
| 0 reacties
Jonge Belg ondanks horrorcrash van vorig jaar opnieuw naar Lombardije: "Ik geef toe dat het wel door mijn hoofd gaat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar maakte hij nog een horrorcrash in de Ronde van Lombardije, maar toch verschijnt onze landgenoot Laurens De Plus zaterdag aan de start van de laatste klassieker van het seizoen. "Zaterdag zal ik er nog steeds aan denken", klinkt het.

Ex-ploegmaat Dan Martin postte al een filmpje van zijn verkenning en de plaats waar De Plus en Jan Bakelants zwaar ten val kwamen. "Het was gisteren onderwerp van gesprek met enkele ploegmaten", aldus De Plus bij Belga. "Je ziet op het filmpje dat die bewuste bocht er nog altijd slecht bij ligt. Er zit ook een gat in die omheining. Ongelooflijk, maar ik denk dat de organisatie daar nog wel een en ander zal aanpassen, de beveiliging nog zal verbeteren."

"Ze kunnen het zich na vorig jaar toch niet permitteren om het te laten zoals het is. Dat zou een echte schande zijn, toch", zegt de jonge renner van Quick-Step Floors. "Ik geef toe dat het wel door mijn hoofd gaat, die val. Gisteren bij het zien van dat filmpje dacht ik eraan en dat zal ook zaterdag het geval zijn. Het zou net raar zijn moest ik er niet aan denken. Het was toch een stevige smak."

Tank leeg

Voor het WK in Innsbruck ging De Plus langs bij zijn psycholoog. Dat deed hij niet voor Lombardije. "Het wordt zaterdag ook een andere koers, met andere ambities", zegt hij. "Vorig jaar koerste ik nog mee in de finale. Nu is de tank een beetje leeg."

"Ik wil nog wel, maar ik verwacht niet dat ik daar in de finale nog zal meedoen en dan rijd je toch een andere wedstrijd. Mirakels bestaan niet in koers. Sinds mijn ziekte in de Vuelta is het vat een beetje leeg, al ga ik zeker wel mijn best doen", besluit De Plus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties