Wielrennen

Na 2 gebroken ruggenwervels en 7 gebroken ribben: "Ik zal Lombardije wel volgen vanuit de zetel"

Na 2 gebroken ruggenwervels en 7 gebroken ribben: "Ik zal Lombardije wel volgen vanuit de zetel"

Onze landgenoot Jan Bakelants houdt geen goede herinneringen over aan de Ronde van Lombardije, waar hij dit seizoen voor past. Vorig jaar brak hij twee ruggenwervels en zeven ribben na een val in een ravijn.

Bakelants hoopte om de Giro dell'Emilia en de Tre Valli Varesini te rijden, maar werd niet geselecteerd door AG2R-La Mondiale. "Kk heb goede herinneringen aan die koersen, maar ik was geen vragende partij om opnieuw in de Ronde van Lombardije van start te gaan", vertelt Bakelants bij Belga. "Dus koos de ploeg voor een andere selectie. De ontgoocheling daarover is intussen weggespoeld."

'Geen schrik, weinig goesting'

"Ik kwam twee keer ten val in de Ronde van Lombardije", vervolgt de klimmer. "Het is niet dat ik schrik heb om daar te koersen, maar ik ga niet wegsteken dat de goesting om daar te starten niet meteen groot is. Het hoefde niet zo nodig en dan deed de ploeg wat moeilijk om me die andere koersen te laten rijden."

Het wordt dus de wedstrijd vanuit de zetel bekijken voor Bakelants. "Ik ga zeker kijken. Lombardije is een prachtige koers. Ik zal de wedstrijd volgen vanuit mijn zetel, met een drankje naast me en ik zal er van genieten", besluit hij. Het seizoen van Bakelants zit er zo op. Waar hij volgend jaar aan de slag gaat, is nog niet zeker. De Kempenaar is einde contract bij zijn Franse werkgever. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.