Iljo Keisse bergt zijn olympische droom op en legt uit hoe dat komt

Redactie
| 5 reacties
Iljo Keisse bergt zijn olympische droom op en legt uit hoe dat komt
Foto: © photonews

Iljo Keisse zal - in principe - niet deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020. "Het moet allemaal een beetje combineerbaar blijven", stelt de trouwe knecht van Quick-Step Floors.

Iljo Keisse reed naar eigen zeggen zijn beste voorjaar ooit, maar in aanloop naar de Tour liep het fout. "Ik viel uit met een soort bloeding tussen de longvliezen en ik moest vier weken van de fiets blijven", aldus de Gentenaar in gesprek met WielerFlits.nl.

En dat heeft ook gevolgen voor de olympische droom van Keisse. "Ik had nochtans een planning opgemaakt, nog vóór de Tour. Ik zou in augustus eventueel nog de BinckBank Tour rijden. Daarna kreeg ik iets meer vrijheid in mijn programma om een aantal baanwedstrijden te rijden en zo punten te sprokkelen om te kunnen starten in een paar wereldbekerwedstrijden", vervolgt Keisse.

Contract bij Quick-Step

"Dat heb ik dus niet gedaan, terwijl het BOIC dat wel oplegt om je te kwalificeren voor de Spelen. Kwestie van andere jongens die hier jaren specifiek naar toewerken, niet opeens buitenspel te zetten. Ik heb echter niemand iets te verwijten, alleen mezelf. Maar het moet allemaal een beetje combineerbaar blijven."

Bovendien wil Keisse ook zijn toekomst bij de ploeg van Patrick Lefevere niet in het gedrang brengen. "En eerlijk: ik heb ook geen zin om een eventuele contractverlenging – Keisse is eind ’19 einde contract bij Quick-Step – op het spel te zetten om uiteindelijk toch naast de selectie voor de Spelen te vallen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties