Sven Nys heeft oplossing voor onduidelijkheid in verschillende crossen, maar waarschuwt: "We mogen niet de kant van motorcross opgaan"

Redactie
| 3 reacties
Sven Nys heeft oplossing voor onduidelijkheid in verschillende crossen, maar waarschuwt: "We mogen niet de kant van motorcross opgaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Superprestige, DVV-Trofee, Wereldbeker, Brico Cross en Soudal Classics. Wie kan er tegenwoordig nog zeggen welke cross waar thuishoort? Volgens Sven Nys is er slechts één oplossing: een Super League in het veldrijden.

In de Brico en Soudal-crossen is er geen klassement. Maar er is dus sprake van onduidelijkheid voor de kijkers en fans. "Wie weet nog waar er wel een overkoepelend eindklassement is en waar niet? ­Alles lijkt even belangrijk", vertelt Nys in Het Nieuwsblad. "Veel mensen weten zelfs niet meer naar welke cross ze aan het kijken zijn. Logisch dat het belang van de échte klassementen dan minder wordt."

Er gaan dan ook al langer stemmen op om één groot klassement te maken: een Super League. "Het zal die richting moeten uitgaan. Alleen mogen we niet de kant van het motorcross opgaan", waarschuwt Nys. "Daar is ook één grote allesoverheersende Wereldbeker gekomen, maar alle andere organisaties zijn er de dupe van geworden. Zij zijn simpelweg verdwenen. Dat kan niet de bedoeling zijn."

'Niet dramatiseren'

Dit weekend komen Van Aert, van der Poel en Aerts elkaar pas voor het eerst tegen in het veld. Dat zal zo misschien niet meer het geval zijn. "Ach, je moet het ook niet dramatiseren", aldus Erwin Vervecken. "Op de weg rijden de toppers toch ook niet allemaal hetzelfde programma? Bovendien kregen we een paar jaar geleden nog kritiek omdat elke wedstrijd bijna een WK was. Overal had je hetzelfde deelnemersveld."

"Nu er al eens een topper een wedstrijd overslaat, krijgen we misschien meer spanning. En dat de toeschouwer vaak niet meer weet naar welke cross hij kijkt? Die ligt er zelf ook niet wakker van. Zolang hij maar veel strijd en een mooie wedstrijd ziet", besluit Vervecken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties