Sam Bennett heeft zijn hattrick beet in Ronde van Turkije, eindwinnaar toch bekend na enige verwarring

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sam Bennett heeft zijn hattrick beet in Ronde van Turkije, eindwinnaar toch bekend na enige verwarring

De slotrit in de Ronde van Turkije is een prooi geworden voor de Ier Sam Bennett (BORA-hansgrohe), die na een ultieme versnelling in de laatste kilometer zijn derde ritzege beet heeft. Alexey Lutsenko speelde alsnog zijn leiderstrui kwijt in de slotrit.

De slotetappe bracht de renners naar de Turkse grootstad Istanbul. Er kwamen bovendien nog heel wat namen in aanmerking voor eindwinst in Turkije omdat alles dicht bij elkaar lag. In de vlucht van de dag zaten twee Belgen. De jonge Louis Vervaeke (Sunweb) en ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) kregen het gezelschap van nog vijf renners. 

Vervaeke was uiteindelijk de laatste renner die ingelopen werd. De slotkilometer was verraderlijk, maar een sprint behoorde zeker tot de mogelijkheden. De Ier Bennett, al goed voor twee ritzeges, wachtte niet op de sprint en speelde op de verrassing. Met succes, want de renner van BORA-hansgrohe pakte zijn derde zegeruiker. 

Geen eindzege Lutsenko

Eduard Prades eindigde als 2e en pakte 6 belangrijke bonificatieseconden. Daaardoor snoept de Spanjaard in extremis de eindzege nog af van de Kazach Alexey Lutsenko. Beide renners eindigden in dezelfde tijd en daarom was er sprake van enige verwarring over de eindwinst. Lutsenko won een rit, maar de jury bepaalde dat Prades de eindzege op zak heeft omdat hij gemiddeld beter presteerde dan de Astana-renner in de etappes. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties