OFFICIEEL: Wereldkampioene op de Keirin Nicky Degrendele gaat in Nederland aan de slag

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Wereldkampioene op de Keirin Nicky Degrendele gaat in Nederland aan de slag
Foto: © photonews

Onze landgenote Nicky Degrendele, de regerende wereldkampioene op de Keirin, gaat komende winter bij het Nederlandse BEAT Cycling Club aan de slag. Dat heeft de Nederlandse ploeg maandag bekendgemaakt.

Degrendele kroonde zich begin dit jaar tot wereldkampioene op de Keirin in Apeldoorn. In 2014 lukte ze dat ook al eens bij de junioren. Deze winter gaat ze bij de BEAT baanploeg aan de slag. "Ik kijk met veel enthousiasme en ambities uit naar het nieuwe baanseizoen waarin ik deel ga uitmaken van BEAT Cycling Club", vertelt ze bij haar nieuwe werkgever.

2020

"Komend seizoen is erg belangrijk in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio en bij BEAT kom ik in een gestructureerde sprintomgeving terecht. Hierdoor kan ik verdere stappen zetten in mijn ontwikkeling als renster, samen met ervaren en gedreven teamgenoten en stafmedewerkers. Naast de sportieve ondersteuning kijk ik er naar uit om samen met BEAT de sprintonderdelen op de piste nog meer in de kijker te zetten. Zo kunnen we hopelijk bouwen aan een heuse sprintcultuur in België", klinkt het. 

"Nicky is als sprintster uit België een bijzondere verschijning in het baanwielrennen", zegt Tim Veldt, coach bij de ploeg. "In een land zonder sprintcultuur op de piste heeft ze heel snel mondiale topprestaties kunnen neerzetten. Dat is echt knap en toont haar bijzondere kwaliteiten op diverse vlakken. We kijken ernaar uit om met haar aan de slag te gaan."

Meer op België focussen

Ook Geert Broekhuizen, medeoprichter van BEAT Cycling Club, is verheugd met de komst van Degrendele. "We zijn heel blij om Nicky te verwelkomen binnen de club en daarmee ook onze eerste stappen te zetten in het Belgische baansprinten", zegt Broekhuizen.

"In samenwerking met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen gaan we aan de slag om het baansprinten in België verder te ontwikkelen en mensen te enthousiasmeren voor deze tak van sport. Met deze stap laten wij tevens nadrukkelijk zien dat onze ambities met de baanploeg serieus zijn en we dit project zijn gestart met het oog op het hoogst haalbare."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties