Klimmer van LottoNL-Jumbo ging vermiste Steven de Jongh meteen mee zoeken: "Zo blij dat ik hem kon zien en spreken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Klimmer van LottoNL-Jumbo ging vermiste Steven de Jongh meteen mee zoeken: "Zo blij dat ik hem kon zien en spreken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws over de vermiste Steven de Jongh verspreidde zich maandag als een lopend vuurtje, vooral op sociale media dan. Robert Gesink, die net als de Jongh een buitenverblijf heeft in Girona, ging meteen mee zoeken en sprak zijn landgenoot nog even.

De klimmer van LottoNL-Jumbo heeft net als heel wat andere renners uit de lage landen een verblijf in de streek van Catalonië of Alicante. Thomas De Gendt verblijft en traint bijvoorbeeld vaak in Calpe. Toen Gesink het nieuws van zijn vermiste landgenoot hoorde, ging hij meteen mee zoeken.

De Nederlandse renner zag en sprak De Jongh nog even voor hij met de helikopter naar het ziekenhuis werd overgebracht. "Zo blij om hem nog even te zien en te spreken", aldus Gesink op zijn Twitter-account. "Mensen, zorg ervoor dat je naasten je altijd kunnen vinden. Strava hielp ons in de goede richting."

Gesink bedankte ook de politie en de brandweer van Catalonië. De Jongh kwam er al bij al goed vanaf en hield alleen een hersenschudding en veel pijn over aan zijn valpartij in een ravijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties