Verdeeldheid bij Belgen over verre verplaatsing naar Guangxi: "Niemand een pistool tegen hoofd moeten zetten" en "Dan moet er elders gesnoeid worden"

Redactie
| 0 reacties
Verdeeldheid bij Belgen over verre verplaatsing naar Guangxi: "Niemand een pistool tegen hoofd moeten zetten" en "Dan moet er elders gesnoeid worden"
Foto: © photonews

We zijn half oktober, maar toch is het wielerseizoen nog niet gedaan. In de Ronde van Guangxi, een WorldTour-koers nota bene, moeten heel wat renners nog één keer aan de slag. De meningen van de Belgen over de Chinese rittenkoers zijn verdeeld.

Toch zijn er nog heel wat renners die wel zin hebben om nog te scoren in China. "Bij ons viel het mee. We hebben niemand een pistool tegen het hoofd moeten zetten. We hebben zelfs reserverenners kunnen aanduiden", lacht Sergeant. 

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) voelt zich best nog fris. "Het peloton zal een beetje verdeeld zijn. Ik zit ook niet per se te wachten om op het einde van het seizoen nog zulke verre verplaatsingen te maken, maar ik wist het op voorhand. Ik voel me nog fris", zegt de Leuvenaar in HNB

"Er zijn op het einde van het seizoen gewoon veel te veel wedstrijden"

In de wielerwereld snappen ze de dat er China gekoerst wordt, toch lijkt de WorldTour-kalender steeds meer uit te breiden. "Die is te groot geworden", aldus Stuyven. "Er moet zeker plaats zijn voor de Hammer Series en Guangxi, maar dan moet er wel elders gesnoeid worden." 

Ook Patrick Lefevere ziet het zo. Hij wilde afgelopen weekend graag starten in de Tacx Pro Challenge. "Maar we hebben die koers moeten schrappen", zegt hij. "Dat gaat gewoon niet als je tegelijk ook nog de Ronde van Turkije, de Hammers Series in Hongkong en Lombardije moet rijden. Ook voor het personeel moet het allemaal een beetje menselijk blijven. Er zijn op het einde van het seizoen gewoon veel te veel wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties