Vuelta-winnaar nu ook zeker van eindwinst in WorldTour, Quick-Step Floors ongenaakbaar en (momenteel) 4 Belgen in top 20

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta-winnaar nu ook zeker van eindwinst in WorldTour, Quick-Step Floors ongenaakbaar en (momenteel) 4 Belgen in top 20
Foto: © photonews

De Brit Simon Yates is zeker van eindwinst in de WorldTour. Omdat zijn naaste belagers niet meer in actie komen in de Ronde van Guangxi, is de renner van Mitchelton-Scott nu al zegezeker.

Simon Yates heeft voor de eerste keer het WorldTour-klassement op zak gestoken. De winnaar van de afgelopen Vuelta reed een sterk seizoen en werd ook nog tweede in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Polen. Bovendien won hij ook nog 3 ritten in de Giro, waar hij in de slotweek helemaal wegzakte uit het klassement. 

Yates kan in principe nog van de troon worden gestoten, maar omdat zijn naaste belagers Peter Sagan (2e), Alejandro Valverde (3e) en andere renners uit de top 10 niet meer in actie komen in de Ronde van Guangxi, is Yates zegezeker. 

Momenteel 4 Belgen in top 20

De eerste Belg is Greg Van Avermaet op een 5e plek. Met Oliver Naesen (15e), Tim Wellens (18e) en Jasper Stuyven (20e) staan er momenteel nog 3 Belgen in de top 20. Stuyven is wel nog aan de slag in China en kan daar dus nog uitstekende zaken doen.

De eindzege bij de ploegen is natuurlijk voor Quick-Step Floors, dat momenteel meer dan 3.000 punten voorsprong telt op eerste achtervolger Team Sky. BORA-hansgrohe staat derde, maar BMC ligt de ploeg van Peter Sagan op de hielen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties