Wanty-Groupe Gobert scoort hattrick in UCI Europe Tour: "Dit geeft enorm veel voldoening en is een opluchting"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Wanty-Groupe Gobert scoort hattrick in UCI Europe Tour: "Dit geeft enorm veel voldoening en is een opluchting"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert heeft de hattrick beet. Voor het derde jaar op rij is de ploeg van Hilaire Van der Schueren en co de beste in de UCI Europe Tour. En daar zijn ze bij de Waalse wielerformatie uiteraard erg tevreden mee.

In 2014 en 2015 was het telkens niet niet, maar nu heeft de ploeg al drie eindzeges op rij te pakken. "Ik ben nu vijf jaar ploegleider bij Wanty-Groupe Gobert. Na twee dichte ereplaatsen in 2014 en 2015 is dit nu al onze derde opeenvolgende eindzege", vertelt ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Dat is een opluchting en geeft me enorm veel voldoening."

Hoofddoel

"Ik wil al mijn renners en staf bedanken voor het prachtige werk in het afgelopen seizoen. Elk jaar is dit klassement voor ons een hoofddoel. We weten dat ASO naar de Europe Tour kijkt om hun wildcards uit te delen. Als je hier scoort ben je goed op weg naar een heel aantal mooie wedstrijden."

In augustus werd de basis gelegd voor de eindzege. "Augustus was wat mij betreft de sleutelmaand voor het klassement, met  onze overwinningen in de eendagswedstrijden in Zottegem, Overijse, Merksem en Antwerpen. Maar we hebben die lijn kunnen doortrekken, met mooie ereplaatsen in Binche, Parijs-Tours en tot in de slotwedstrijd Tacx Pro Classic afgelopen zaterdag", aldus de ploegleider. 

Sterkste team uit 2e divisie

Ook teammanager Jean-François Bourlart is erg tevreden. "We zijn erg trots op onze nieuwe eindoverwinning in het ploegenklassement van de UCI Europe Tour", zegt hij.

"Dit algemene klassement winnen voor het derde achtereenvolgende jaar bewijst opnieuw dat WGG het meest regelmatige team van de 2de divisie is. Met onze 14 wildcards voor WorldTour-wedstrijden in 2018 laten we ook zien dat de organisatoren ons vertrouwen en dat ze onze offensieve manier van koersen weten te appreciëren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties