Afgepeigerde Mathieu van der Poel maakt er meer dan een duurtraining van: "Ik ben heel diep gegaan"

Redactie
| 21 reacties
Afgepeigerde Mathieu van der Poel maakt er meer dan een duurtraining van: "Ik ben heel diep gegaan"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel ging dinsdag voor het eerst van start in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, op enkele kilometers van zijn thuis. De Nederlander zou de wedstrijd als duurtraining afwerken, maar van der Poel nam een prominente hoofdrol op zich.

Van der Poel zat eerst in de ontsnapping van de dag en daarna nog in een grote groep die zich had afgescheid van het peloton. Uiteindelijk werd de renner van Corendon-Circus 6e. "Op twee ronden van het einde was bij mij het vat al af", aldus van der Poel in Het Nieuwsblad. "Ik ben content dat ik in de slotfase met die zeven kon meespringen."

Meer dan die 6e plek zat er volgens de Nederlandse kampioen op de weg niet in. "Ik ben heel diep gegaan. Ach, het was een uitstekende training. En ik heb mij ook goed geamuseerd", zegt hij. 

Geen last aan enkel

Bovendien verloopt alles naar wens met de pijnlijke enkel. "Ik heb er nog maar weinig last van tijdens de koers. Alleen bij het lopen voel ik het nog. De rest van de week leg ik er iedere dag een zak ijs op en zal ik het rustig aan doen", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties