Net gebroken met Sunweb, maar Edward Theuns heeft al een nieuwe ploeg beet: "Op het einde van de week meer duidelijkheid"

Redactie
| 6 reacties
Net gebroken met Sunweb, maar Edward Theuns heeft al een nieuwe ploeg beet: "Op het einde van de week meer duidelijkheid"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edward Theuns is na dit seizoen niet langer een renner van Sunweb. Dat heeft de Duitse ploeg vandaag bekendgemaakt. Theuns legt uit waarom beide partijen niet verder doorgaan met elkaar en laat weten dat hij ook al een nieuwe werkgever heeft.

'Een verschil in visie', stond te lezen in het persbericht dat Team Sunweb vandaag de wereld instuurde. "Er is een bepaalde manier van werken die typisch is voor die ploeg", verduidelijkt Theuns bij Sporza. "Ze halen er ook veel mooie resultaten mee. Voor veel renners zal het wel een goede manier zijn, maar bij sommige mensen past het niet. Ook niet bij mij."

Op een volwassen manier opgelost

"Ik ben niet naar Sunweb gekomen om er na 1 jaar opnieuw weg te zijn. Maar in de loop van dit seizoen is gebleken dat we een ander gedacht hebben over veel dingen. Het is moeilijk om een voorbeeld te geven. Dat is ook de interne keuken van een ploeg. Het is niet aan mij om daar uitspraken over te doen. Soms moet je je er gewoon bij neerleggen dat je van visie verschilt", zegt de sprinter. 

"Ik ben blij dat we er goed zijn uitgekomen en dat alles op een volwassen en verstandige manier is opgelost. Nogmaals: het is moeilijk te beschrijven waarin we verschillen. Ik voelde mij bij Topsport-Vlaanderen en Trek gewoon veel beter thuis"

"Ik doe mijn jaar contractueel uit en verlaat daarna Sunweb zonder ruzie" - Edward Theuns

Theuns heeft na zijn vertrek wel al een nieuwe ploeg beet. Maar hij wil nog niet zeggen welke werkgever dat wordt. "Op het einde van de week komt er meer duidelijkheid. Ik heb al een nieuwe ploeg gevonden en laat het aan dat team over om te communiceren met de buitenwereld."

"Op het einde is alles heel snel gegaan. Ik heb een goede manager en die heeft ervoor gezorgd dat gesprekken met andere teams werden opgestart. Ik doe mijn jaar contractueel uit en verlaat daarna Sunweb zonder ruzie. De wielerwereld is klein en ik kan die mensen zeker nog tegenkomen in mijn carrière

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties